CIM Capital

NIEUWSBERICHT

CIM Capital Restruct Fund pompt geld in fabrikant van industriële wasmachines

CIM Capital Restruct Fund, een private equity fonds van het Belgische investeringsfonds CIM Capital (waar onder meer Tom Waes en Marc Coucke in participeren), stapt in het kapitaal van Lapauw International. Dit Kortrijkse productiebedrijf is gespecialiseerd in ecologische industriële was- en strijkmachines voor de hotelsector, industriële wasserijen, ziekenhuizen en RVT’s. 
Na de zware impact door de COVID-crisis ziet de Lapauw groep sinds begin dit jaar de wereldwijde vraag weer sterk toenemen. Het kapitaal van CIM CCR kan de Lapauw groep helpen herlanceren.

“Wij zijn zeer gelukkig dat we met CIM Capital een sterke aandeelhouder aan boord halen en trots dat we de ambitieuze expansieplannen van de Lapauw groep zullen realiseren”, reageert Sylvie D’heygere, CEO van Lapauw International.

“Wij zijn overtuigd dat het marktaandeel van Lapauw wereldwijd beduidend zal toenemen”, vult Erik Verkest, CEO van CIM Capital, aan. “Met de herkapitalisatie en operationele optimalisatie die we zullen doorvoeren, kunnen we omzetgroei combineren met een mooie rendabiliteit.

Link: https://www.bloovi.be/artikels/ondernemersnieuws/2022/cim-capital-restruct-fund-pompt-geld-in-fabrikant-van-industriele-wasmachines